De levensopdracht van Nieuwetijdskinderen 20161112

Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die bij hun geboorte de energieën van de nieuwe tijd al met zich meenemen.
Want het is hun taak die nieuwe tijd hier op aarde te helpen vormgeven. Maar wat is dan het typerende van een nieuwetijdskind?

 –  Ze hebben een uitgesproken gevoeligheid – en buitenstaanders hebben het dan wel eens over een óvergevoeligheid. Ze voelen of  weten wat anderen denken, ook al zeggen die iets heel anders. Ze doorzien de ander dan ook op een bepaalde manier, en laten dat merken ook.
–  Ze hebben een groot meedogen voor alles wat leeft. Veel nieuwetijdskinderen zijn dan ook vegetariër, en hebben een open oog voor alle mensen die gekwetst zijn of lijden. Nieuwetijdskinderen moeten leren daarin hun eigen grenzen te bewaken, want vaak lopen ze in hun meedogen voor anderen zichzelf voorbij.

–  Ze hebben een groot gevoel voor wat écht is, en wat niet echt is; zoals ze ook een groot gevoel hebben voor wie van binnenuit een autoriteit is en wat te zeggen heeft, of wie die autoriteit alleen maar speelt. Die laatsten zullen het met nieuwetijdskinderen niet makkelijk hebben, want die accepteren geen onechte autoriteit.

Daarnaast hebben nieuwetijdskinderen een sterke vrijheidsdrang, zijn zij dromerig – en staan zij in een directe verbinding met de geestelijke wereld. Bovendien zijn nieuwetijdskinderen nogal vaak de leermeesters van hun ouders. Want veel ouders veranderen zelf doordat ze een nieuwetijdskind mogen begeleiden naar de volwassenheid.

De levensopdracht van Nieuwetijdskinderen