ZONDAG 26 mei 2024

Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn

Symposium in Theater Orpheus brengt 1100 mensen samen voor inspirerende lezingen over karma en reïncarnatie

De eigenlijke opdracht van Rudolf Steiner:

**Apeldoorn, 26 mei 2024** – In het Theater Orpheus te Apeldoorn kwamen zondag maar liefst 1100 mensen bijeen voor een bijzonder symposium. Sprekers Hans Stolp en Wilma de Vries wisten met hun lezingen het publiek te inspireren en te raken. De dag stond in het teken van karma en reïncarnatie, thema’s die diepgaand werden verkend aan de hand van de inzichten die Rudolf Steiner,  heeft nagelaten in zijn vele voordrachten. Deze kennis blijkt van grote betekenis voor de moderne mens.

Hans Stolp legde uit dat de kennis van Steiner vandaag de dag makkelijker te begrijpen is dan tijdens Steiner’s eigen tijd. “Het bewustzijn van de mens groeit en daarmee ook het karma-bewustzijn,” aldus Hans Stolp. Hij benadrukte dat de gebeurtenissen in ons leven een doel hebben en bijdragen aan ons groeiende bewustzijn. Bovenal is deze kennis een weg naar het zijn van Liefde, het ontwikkelen van empathie en mededogen. Hans stelde dat wij als zielen uit liefde zijn geweven en dat wij, door in een duale wereld te leven, de kracht van liefde kunnen tonen door verbinding te maken met onszelf, ons hogere zelf en anderen.

De liefdevolle en heldere uitleg van Hans Stolp over de complexe teksten van Rudolf Steiner werd door alle aanwezigen intensief ontvangen. Dit versterkte het gevoel van saamhorigheid onder de deelnemers. Tijdens het symposium werden meer dan 400 boeken verkocht en werden er vele abonnementen afgesloten op het kwartaalblad Verwachting, waarin Hans Stolp zijn kennis deelt in prachtige verhalen. Samen met Wilma de Vries, Pieter Zandbergen en andere geïnspireerde schrijvers verschijnt dit magazine elk kwartaal met een nieuw thema.

Het bestuur van Stichting De Heraut kijkt terug op een zeer geslaagde dag. De opkomst en de positieve reacties van de bezoekers laten zien dat de interesse in ziels- en karmabewustwording en de inzichten van Rudolf Steiner nog steeds groeit.

Wilt u ook abonnee worden van het kwartaalblad Verwachting en op de hoogte blijven van lezingen elders in het land? Aanmelden kan via de website van de stichting voor slechts € 27,50 per jaar.

Hieronder vindt u de foto’s van een geslaagde dag.

Het bestuur van Stichting De Heraut dankt alle bezoekers en vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze inspirerende dag.

Programma van het Symposium:

Lezing Hans Stolp Karl Julius Schröer en Rudolf Steiner

Lezing Hans Stolp Oude en jonge zielen, Platonici en Aristotelici

Lezing Wilma de Vries – Mulder De opdracht die Rudolf Steiner ons meegeeft

Lezing Hans Stolp Sinds de Kerstconferentie staat het hart centraal