Esoterische geheimen in de Bijbel 20170909

De Bijbel staat vol esoterische geheimen: dat is een van de meest verrassende ontdekkingen die ik in mijn leven heb opgedaan. Neem nu Johannes, die volgens een uitspraak van Jezus Christus steeds opnieuw zal terugkeren in een nieuw lichaam op aarde, net zolang tot Christus zelf is teruggekeerd in de etherische wereld. Dat betekent dat hij steeds opnieuw volbewust (!) door de dood heen gaat en in de geestelijke wereld meteen weer een nieuw fysiek lichaam opbouwt (dat zelfs als twee druppels water lijkt op het vorige fysieke lichaam) om terug te kunnen keren naar de aarde.

Of denk aan Paulus die als eerste de Christus op een nieuwe manier in de etherische wereld mocht schouwen. Maar die wel ‘een doorn in het vlees’ kreeg om nederig te blijven! Een belangrijke aanwijzing voor onze tijd, hoe wij met helderziende ervaringen dienen om te gaan.
Alleen al deze twee voorbeelden laten ons zien, hoeveel bijzondere inzichten er in de Bijbel verborgen liggen, wachtend tot wij zover zijn dat we een innerlijk oog krijgen voor al deze geheimen en in staat raken deze op te delven. Op deze themadag wijden we ons aan een aantal van deze geheimen.

Esoterische geheimen in de Bijbel